Garda městyse Senomaty ovládla VIII. střelby OzKč

02.10.2015 13:49

    Dne 28. 9. 2015 se konaly již VIII. spolkové střelby Ostrostřelců zemí Koruny české v Lomnici u Sokolova, které pořádal Sbor loketských ostrostřelců. Vedle střeleb o Krále a Prince OzKč se konaly ještě střelby jednotlivce a střelby skupin.

    Střelby jednotlivce: střílelo se na terč ze vzdálenosti 50m a za 20 minut musel každý střelec stihnout 7x nabít svou pušku a vystřelit. Po sečtení 5 nejlepších ran se vyhodnotil výsledek a s krásnými 39 body se na 1. místě umístil střelmistr Miloš Pešek (Senomaty), který tímto získal titul "Střelec dne" a obdržel putovní sošku sv. Václava. Na 2. místě se umístil s 35 body šikovatel David Bouda (Senomaty) a na 3. místě poručík Zdeněk Bechyňský (Rakovník) s 34 body.

   Střelby skupin: před tím, než jednotlivci začali střílet, se zapsali z každého sboru 3 členové a jejich výsledky ze střeleb jednotlivce se sečetly dohromady a vyhlásil se vítězný sbor - Garda městyse Senomaty se 107 body (M. Pešek 39 bodů, D. Bouda 35 bodů a P. Boudová 33 bodů). 

    Střelby o Prince: letošní rok se těchto střeleb bohužel (dobře pro ni) zúčastnila pouze gardistka Petra Boudová (Senomaty), a tak se automaticky stala Princem OzKč 2015 a tím obhájila svůj titul z loňského roku. 

   Střelby o Krále: o titul Krále stříleli 4 střelci. Bylo to velmi těsné (o celý 1 mm), ale nakonec zvítězil šikovatel David Bouda (Senomaty) a tím porpvé získal titul Krále OzKč 2015.  

Celý den panovala veselá nálada a počasí nám taky přálo. Sbor loketských ostrostřelců se výborně postaral o občerstení a všechno, co jsme tento den mohli zažít. 

Gratulujeme vítězům a budeme se těšit na další spolkové střelby. :-)